BEZÁRT az onlineMárkabolt…

Valóban bezárt az onlineMárkabolt, de csak egy hétre :). Ugyan is, immár harmadik éve, nyáron 2 X1 hétre szögre akasztjuk a billentyűzetet, és ahelyett, hogy egész nyáron egymást helyettesítésével kínlódnánk, egyszerre megyünk szabadságra.

Ennek két magyarázata van.

  • Munkatársaim úgy tudnak elmenni pihenni, hogy ahogy letették a “ceruzát” az asztalukra úgy is veszik fel egy hét elteltével hétfőn. Nem kell egész nyaralás alatt azon aggódniuk, ki, mennyire kavarja össze a helyettesítés alatt a melójukat. Nem kell állandó telefonos készültségben lenni a vízparton, hátha van kérdésük a bent dolgozó kollégáknak. Evvel is többet tudunk adni.

 

  • A nyári időszakban, a részleges munkatársi jelenlét miatt, a cégek többsége csak fél gőzzel tud működni. Mi viszont egész nyáron maximális sebességgel tudjuk pörgetni a bizniszt, hisz teljes létszámban dolgozunk. A leállás alatt természetesen, ugyan úgy jönnek az online rendelések mint ha dolgoznánk.

Első napokban persze óriási hajtás van a rendelések feldolgozása miatt, de ezt könnyen letudjuk, hisz mindenki a saját posztján kell, hogy teljesítsen. Amit ilyenkor még ráteszünk egy lapáttal az, hogy a marketing osztályról a srácok is megrendeléseket dolgoznak fel, ami kifejezetten jót tesz nekik, hisz kézzelfoghatóan látják a munkájuk eredményét.

És ez, hogy alakult ki?

Pár éve olvastam egy cikket, (asszem a Navigátorban) ahol egy sushi bár, naponta csak egyszer nyit ki, és akkor is csak két órás időtartamra. Náluk nem lehet asztalt foglalni, aki időbe érkezik az jut be az nap.

Tehát mindenki hozhat saját szabályokat, nem kell ragaszkodni az iparági szokásokhoz. Főleg ha a kollégákról van szó. Nem hiszem, hogy a Sushi bár tulajdonosa rosszul keres, hisz lehet, hogy csak két órára van nyitva, de akkor mindig telt ház van nála. Ráadásul ez egyedivé, különlegessé teszi az éttermét.

Mint a mi munkahelyünket, a nyugis nyári nyaralás, ami JÁR minden munkatársamnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.