Egy cég, a múlt évezredből…

 

Nem is hiszem el…

20 évvel ezelőtt 1997 február 26.-án, (mintha tegnap lett volna) 27 évesen, egy borongós szerdán mentünk el Dr. Zsobrák Béla ügyvédhez, aki anyukám ex munkatársa volt. Rendkívül kedves és segítőkész volt velünk és még ma is a fülembe cseng óva intő mondata: “Levente. Egy cég alapítása, az már komoly felelősség” Csak mosolyogtam, mert nem is értettem miért mondja. 

Most húsz év elteltével már tökéletesen tudom mire gondolt. Fel sem tudom sorolni mennyi mindenért, mindenkiért vagyok a cégemmel felelős. Dédnagyapám segítségéért aki megteremtette az anyagi lehetőségét hogy vállalkozzak, pedig nem is ismerhettem. Családomért, munkatársaimért, az ő családjukért, azokért akik felnéznek rám, azokért akikre én felnézek, mentoraltjaimért, tanítóimért, a városért, az országért…

Kétségeimmel induló cégem átvészelt fellendülést, stagnálást, hanyatlást, sőt 2009-ben közel álltunk a teljes összeomláshoz. Megért egy zűrös válást, és egy teljes megújulást. A megújulás mind az én fejembe és a cég fő profiljára is vonatkozik.

Jelenleg, egy csodát építünk onlineMárkabolt néven, remek új és régi munkatársakkal. Gerőfy Csaba kollégám 2000 óta (17 éve), Borbás Edit kolléganőm 2001 óta (16 éve) erősíti a csapatot. Ők ugyanazokat élték át amit én, de mindig kitartottak mellettem. Pedig voltak necces évek.

De nem csak régi munkatársaim vannak. Vannak húsz éves partneri kapcsolataim is. Ugyan az a bank vezeti most is a számlánkat, ugyan azzal a dekoros céggel dolgozunk aki az első cég logónkat tervezte, és ha néha megjelenünk újságba azt is ugyan az hölgy intézi aki az első hirdetésünket. A mobil számom is húsz éve ugyan az és vannak márkák amit a kezdetek óta forgalmazunk.

Most nosztalgikus hangulatban írom ezt a pár sort és próbálok visszaemlékezni azokra az emberekre akiknek sokat köszönhetek abban, hogy ez a cég most is virágzik. Rengetegen vannak, meg sem próbálom leírni.

Aki nem maradhat ki az Anyukám, aki mindig és most is bízik bennem, és az APUKÁM, aki 1990-ben, a rendszerváltás napjaiban egy autóbalesetben meghalt. Neki nagy vállalkozási tervei voltak, és mindig is egy közös, családi céget szeretett volna. Talán neki köszönhetem a legtöbbet, hisz nyilván tőle örököltem minden vállalkozói szellemiséget ami nélkül el sem indulhatott volna ez a cég.

Remélem Fater, büszke vagy rám…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.