Szemléletváltó hétvége

 

A bikali Puchner Kastélyhotel adott otthont az első szemléletváltó hétvégémnek, ahol tíz lelkes, fejlődni vágyó, a mókuskerékből kitörni akaró vállalkozó és cégtulajdonos hallgatta húsz éves tapasztalataimat, pofára eséseimet, mellényúlásaimat és persze sikereimet, melyekből erőt és inspirációt meríthettek. A hab a tortán, hogy tényleg nagyon tudatos emberek jöttek el a szemléletváltó hétvégére, hisz az első szünetben kiderült, SENKI SEM DOHÁNYZIK.

Én már szombaton nyolc óra körül odaértem, hogy mindent beállítsak, leellenőrizzek, előkészítsek. Brutálisan izgultam, hisz bőven az eddigi komfortzónámon kívül volt ez az esemény. Paráztam, hogy senki sem jön el…

A találkozó időpontját a recepción 9.43-ra írtam, melyet gondolom alapból mindenki érdekesnek tartott. (Tonk Emiltől tanultam) „Pechemre” mindenki eljött és aki pár percet késett, az is írt, hogy bocs’ a késésért.

Az elnöki tárgyalóban kezdtük az első részt, ahol remegő hangon mondtam el, mi is várható a naptól és mi az ami nem. Elmondtam, hogy amit ma itt hallanak, az nem szentírás. Nem minden adaptálható mindenkire, minden vállalkozásra. Ez az én történetem, nekem ebből sikerült elérnem azt, ahol tartok. Vigyék haza csak azt, amivel 100%-ban tudnak azonosulni. Azért, hogy oldjam a hangulatot, Wolf Gábortól ajándékba kapott, névre szólóan dedikált Marketing Bibliákat adtam át a résztvevőknek.

A kör-bemutatkozást lányos zavaromban el is felejtettem. Még szerencse, hogy a többiek figyeltek, így ez sem maradt el! Délig végeztünk az alap leckékkel, melyben mindenki elmondhatta milyen lehetőségekkel élt és nem élt az életében. Volt szó alapszintű marketing szabályokról, stratégiáról, családról és „alkalmazottakról”.

 

Míg mi dolgoztunk, a kisgyerekek az élményparkban kézműves foglalkozáson, színházi előadáson és más gyerekprogramokon vettek részt.

A kora délutáni programba, egy videó üzenet erejéig Wolf Gábor is becsatlakozott, aki sok sikert, jó munkát kívánt nekünk a naphoz. Itt már elkezdtünk haladó szintű leckéket fejtegetni, ahol főként egy új fajta cégvezetői gondolkodásmódot mutattam be.

 

A szobák elfoglalása után egy meglepetés-vendéget, Mező Mónikát – a Peak Hungary Kft. ügyvezetőjét – (és az ő kislányát) mutattam be, akit a személyes márka előnyeiről és hátrányáról lehetett kérdezni, de nem jött zavarba amikor személyesebb témák is előkerültek.

A nap hátralévő részében, a “vállalkozóból cégvezető” témakört boncolgattuk. Szó volt a fókuszálásról, amely sok ember problémája. A rend és rendszer egy cég életében is érdekes felvetéseket hozott.

 

A napot egy videó megtekintésével zártuk, amely a fontos dolgok, feladatok előbbre sorolását demonstrálta. Körülbelül a leckék felével végeztünk estére, de fél hét körül láttam, hogy már elég “fejfájást” okoztam vendégeimnek, így azt beszéltük meg: ha van igényük a folytatásra, még egy alkalmat összehozok nekik, amit hasonló módon fogok megszervezni.

Nagyon fontos témák maradtak ki! Ilyenek a gazdasági ügyek, munkatársakhoz való hozzáállás és a marketing kommunikációs tapasztalataim is, melyek talán a legnagyobb erősségeim. A profi szintű leckék teljes egészében a következő alkalomra maradtak.

 

A vacsorára mindenki lelkesen érkezett és egymással beszélgetve értékelték, elemezték a napot, a gyerekek pedig mesélték az élményeiket. A Múzsák termében elfogyasztott lakoma után mint egy zsák dőltem ágyamba, és percek alatt elaludtam.

Másnap, a közös reggelinél sokan „panaszkodtak”, hogy nem tudtak aludni. Egész éjjel járt az agyuk, új stratégiákat, cselekvési tervet raktak össze. Bocsi! 😀

A vasárnap hátralevő részét volt aki sétálással, mások wellnessezéssel, sportolással töltötték.

A szoba elhagyását legtöbben estig meghosszabbítottuk, így négy-öt óra körül indultunk haza.

5 comments on “Szemléletváltó hétvége
 1. Kovács Zsolt Milán szerint:

  Hú, hol is kezdjem? 🙂 Csípjetek meg! Hihetetlen, hogy Levente mennyire nagyvonalú volt Velünk! Több volt ez, mint bármelyik tréning, sőt több volt, mint a legutóbbi mastermind, amin részt vettem. Gondolkodtam miért érzek így, nos most sokkal nagyobb bennem a tettvágy, a bizonyítás, mint korábban. Ha Levente ennyire jó fej volt velünk, egyszerűen nem tehetem meg, hogy nem lépek a tettek mezejére, és az a minimum, hogy megmutatom mennyire nagy dolgok is ez, amit adott nekünk! Nagyon bízom a folytatásban! Köszönöm Neked Levente, és köszönöm minden résztvevőnek! Hajrá!

 2. Puskás Gyöngyi szerint:

  Nem tudunk elég hálásak lenni Leventének, hogy ilyen fantasztikus kis csapattal hozott össze minket. A tegnapi csodás napot mèg megkoronázta a mai wellness-ötletelés is. Várjuk a folytatást…Mindenkinek sikeres ,,új” hetet! Gyöngyi(k)

 3. Kafka György szerint:

  Köszönet Leventének és Mindannyiitoknak ezért az inspiráló hétvégéért! Nagyon sokat tanultunk és jó volt eszmét és tapasztalatokat cserélni Veletek! Folytassuk! Üdv. Gyuri 🙂

 4. Jakab Imre szerint:

  Az Andi es saját nevemben is várjuk a következő lehetőséget. Most mondhatnám,hogy bárminek is nevezzük,csak csináljuk! 🙂 De amin átmentem ezen a napon,valóban illene ra ez a név! Meg egy dolgot hozza fűznek,amit magamon tapasztaltam tegnap. Nem az a fontos,hogy mit mondanak Neked,hanem az,hogy Ki mondja! Köszönjük meg egyszer!

 5. Tímár Ibolya szerint:

  Én is köszönöm Leventének a szervezést, irányítást, inspirálást és csapat összehúzást, a csapatnak pedig, hogy általatok elindulhattam a komfort zónám elhagyásának útján Ma már össze is rittyentettem egy LIVE videót (mondtam, hogy hétfőn megváltom a világot )
  Szóval érdeklődve várom a továbbiakat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.