Vélemények

Ezt mondják a szemléletváltók...

Kovács Milán Zsolt (főkönyvGuru) alapító szemléletváltó tag, aki az elejétől fogva, az összes rendezvényen részt vett. Látsd az eredményét...

Kiss Gergely

Esküvőnyomda

"Az MSZK-ra korán megérkeztünk gyerekkori jóbarátommal, Csabival, és miközben vártuk a kezdést, egy kávéval Levi mellé könyököltünk egy pultnál.
Megkérdeztem, hogy mivel foglalkozik, és annyit mondott, hogy háztartási gépekkel! :D Őszintén szólva kicsit még meg is sajnáltam... :D Azt hittem házaló ügynök :D
Már találkozásunk első percében rengeteg hasznos dolgot osztott meg velünk, hogy hogyan tudjuk a legtöbb hasznot húzni a konferenciából, mire figyeljünk, kihez menjünk oda feltétlenül, és hogy mikor hol érdemes lenni... 
Amikor barátom ránézett a Levi névjegyére, akkor jöttünk rá, hogy kivel állunk szemben, leesett az állunk. El voltunk képedve, hogy egy ilyen sikeres ember, mennyire közvetlenül, és egyenrangúan beszélt velünk lelkes pályakezdőkkel...
Azóta megszámolhatatlan olyan tanáccsal látott el, amivel nem éveket, hanem évtizedeket spóroltam, mert azokat a hibákat, amiket ő elkövetett pályafutása több mint 20 éve alatt, már biztos nem követem el!
A fogadóórákon azért szeretek vele agyalni az üzletemről, mert olyankor úgy átszellemül, mintha a saját vállalkozásán dolgozna!
A szemléletváltó hétvégéken azontúl, hogy 2-3 napig lelkes, fejlődni vágyó vállalkozókkal vagyunk együtt, Levitől és más nagyon sikeres előadóktól még rengeteget tanulunk is. 
Ezekről a hétvégékről nem túlzás azt mondani, hogy úgy szoktunk távozni, mintha megittunk volna vagy 50 Red bullt."

Kádár Imre

Mintazalma

"Számomra erős és valódi lökést okozott a bikali szemléletváltó hétvége, a langymeleg állóvízből lettem kilökve. Nagyon sokat jelentett az ötletemmel kapcsolatos sok pozitív visszajelzés, ami alapvetően változtatta meg a hozzáállásomat, valódi szemléletváltozást okozva. Kifejezetten tetszett az a közeg, hangulat, segítőkészség, ami az egész hétvégét, de a csoportot azóta is jellemzi. Levente komolyan veszi a mentori szerepét és ezért ez nem egy egyszeri alkalom, hanem folyamat tud lenni. 
Nagyon komoly előrelépések történtek azóta, olyanok, amiknek már rég meg kellett volna történniük. Pl. a háztáji honlap helyett lett egy valódi honlap, ráadásul angol nyelven is: 
www.mintazalma.hu
120 db új almafa lett telepítve, és készítjük elő a terepet újabb 2-300 újabb csemetéhez. Ráadásul ezek olyan új fajták (nem génmanipuláltak!), amelyek tulajdonságai a változó időjárási viszonyokra való megfelelésen túl mintaZalmának is megfelelőek lesznek. 
Kiváló referenciák erősítenek bennünket, és a versenyszférán túl a hazai rendezésű birkózó világbajnokságra is szállítunk almákat. Bár az is versenyszféra, ha úgy nézzük:) 
Összességében nagy köszönettel tartozom Leventének és én is nagyon várom, hogy kb. egy hónap múlva találkozzunk. Mindenkivel:)."

Németh György

Szimmetria Gyógytorna Stúdió Kft

" Mindig is tudtam, hogy sok dologban a '' szerencse fia vagyok", ez a tudat a szemléletváltó programmal csak megerősödött bennem!
Mi egy nagyon fiatal céget vezetünk a kolléganőmmel. Minimális tőkével , sok energiával és rengeteg kitartással próbáltuk meg beindítani a céget, persze tudom, hogy ezzel itt nem vagyunk egyedül. 
Ami felbecsülhetetlen érték számunkra, hogy az itt látottak és hallottak alapján egy csomó cégen belüli dologban megússzuk a tanulópénzt. A tudásfejlődés mellett, olyan érzelmi támogatást is kaptunk, ami igen fontos számunkra. A rengeteg sajátos példa, a támogatás, hogy igenis merjünk és csináljuk, nagyon fel tudja tölteni az embert. 
Bikal óta nagyon stabil alapokra tudtuk tenni a céget (ami csak másfél éves).
Előtte Viki kolléganőmmel együtt 4 alkalmazott dolgozott másodállásban.
Levente (Biros Levente), Milán (Kovács Zsolt Milán) és Szabolcs (Molnár Szabolcs) biztatására meg mertük lépni, hogy Viki főállásban legyen itt, aminek az lett az eredménye, hogy októbertől az egyik alkalmazottunkat is át tudjuk venni főállásba.
Sokkal rendezettebbek a céges dolgaink: papírmunka, statisztika, marketing. Végre értjük a könyvelést, amiért köszönet Kovács Zsolt Milánnak.
Amit még fontosnak tartok megemlíteni, hogy az összes változásnak köszönhetően, mind a kettőnknek sokkal több szabadideje van (amiért otthon is nagyon hálásak)."

Zsámboki Judit

Fóliás Juci

"Valahogy én mindig azt képzeltem, hogy az én életemben már anyagi függetlenséget elérni nem lehetséges, csupán megalapozzuk a gyerekeinknek, és ők majd talán elérhetik. Egy különkiadásban Gábor Wolf interjút készített Leventevel. Ezt akkoriban rongyosra hallgattam a kocsiban. Egy fiatal, szimpatikus, őszinte, nagyon szerethető vállalkozó, aki felépített egy céget, majd tönkrement. Aztán negyven millió mínuszból mégis fel tudott állni! Ma három milliárd forintos a vállalkozása. Neki sem a szerencsén múlt, nem azon, hogy jókor volt jó helyen.Teljesen rákattantam a témára. Azon pörgött az agyam, hogy volt képes erre, mikor neki is óriási multik a konkurensei, és minden sarkon van egy riválisa. A mottójával szintén nagyon tudtam azonosulni: "mindig többet adni!" Gondoltam egy merészet, és még aznap este ráírtam messengeren. Most mi történhet? A legrosszabb, hogy nem válaszol. Reggel arra ébredtem, hogy Levente viszszaigazolt, és egy nagyon hosszú levél várt. Annyira örültem, hogy azonnal elújságoltam Attilának. Felajánlott egy személyes találkozót. Persze rögtön igent mondtunk. Szerettük volna megismerni, részletesebben megtudni, hogy sikerült neki ekkorát növekedni mindössze pár év alatt. Másnak egy életen át nem jön össze, ő mégis megcsinálta. Igazi példa számunkra. A találkozó nagyon jól sikerült, sokat tanultunk tőle. Mára igazi mentorrá vált számunkra.
Szeptemberben Levente meghívására Bikalon töltöttünk egy hosszú hétvégét. Ő ezt szemléletváltó hétvégének hívja, jogosan. Rajtunk kívül más üzletemberek is voltak. Mi voltunk a legkisebb és legfiatalabb cég, csak nekünk nem voltak alkalmazottaink (munkatársaink :) ) Kezdetben ez borzasztóan zavart, amatőrnek éreztem magamat közöttük. De amint volt lehetőségünk beszélgetni velük, minden félelmem egy csapásra megszűnt. Csodálatos emberek, jó volt köztük lenni, tanulni tőlük. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, és követjük, kivel mi történik. Napközben tanultunk, este szórakoztunk. Az oktatáson Levente megosztotta velünk a tapasztalatait. Elhívta jobb kezét, Csillát is, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a cégek szervezetfelépítésében. Mi voltunk a legkisebb vállalkozás, egyedül nekünk nem volt munkatársunk. Igen, munkatárs és nem alkalmazott. Náluk ugyanis így szokás mondani. Ez is egy szemléletváltás volt számunkra. Addig azt gondoltuk, munkatársat csak akkor fogunk tudni felvenni, ha a cég termel annyi pénzt.
Csilla felvilágosított minket, hogy ez pont fordítva van. Ha
felveszünk egy új kollégát, ő majd a munkájával megter-
meli a magára valót. Ez a mondat megint csak változtatott
a gondolkodásunkon. Annyi mindent kaptunk Leventétől, a bikali szemléletváltó hétvégétől. 
Egy nagyon fontos dologra azonban felhívnám a figyelmet. Itt megkaphatjuk a szükséges lökést, de cselekednünk nekünk kell!!! Mi az elmúlt egy év alatt annyit növekedtünk, mint más 5-10 év alatt. Levente mindig mellettünk állt, és ezért mindig nagyon hálásak leszünk. Köszönjük neked Levente, hogy ilyen önzetlenül segítesz bennünket."

Schumann László

Schumann Bútoralkatrészbolt

"Ez program más nézőpontból mutatta meg a vállalkozásom lehetőségeit. Ahhoz hogy én is lássam ezeket a lehetőségeket, szemléletet kellett váltanom. De ez pont erről szól 🙂 Eddig 3 lehetőségen gondolkoztam, de valójában több is volt, csak azokat nem láttam (eddig). Ezen felül egy nagyon jó csapat és egy szuper vezető az, aki ott van velem, így nem vagyok egyedül. Az az igazság, hogy számomra ez az év "rendezvénye", már alig várom, hogy újra találkozzunk! "

Gyurátz László

Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft

"Vannak az életben és a munkában társaink, de a vállalkozásunk vezetésében egyedül vagyunk. Ennek a magánynak a terhét veszi le a közös gondolkodás és 5letelés, melyben hasonló cipőben járó "kollégákkal" oszthatjuk meg a tapasztalatunkat és kérhetjük ki véleményüket. "

Király Maja

Mayart

"A szemléletváltó program mindenképpen pozitív.  Aki kicsit is nyitott a változására, annak a Szemléletváltó hétvége pl. akkor is lökés, ha " csak ül rajta az ember résztvevőként". A kedvencem a más szemszögből kapott gondolatok, ötletek, bátorítások. Levente egyéni mentor találkozói is izgalmasak illetve jól esőek a dicséretek bezsebelései a találkozók, egyeztetések alkalmával - lehetőséged ad az oda- vissza csatolásra."

Csépe Gábor

Happyface

"Azt mondják ha egy ilyen rendezvényről csak egy jó gondolatot be tudsz építeni a saját életedbe/üzletedbe, akkor már megérte.  Én többet is tudtam, pl.: azt, hogy a munkatársakat milyen szellemben kezeljük, ártótett gyűrűző hatásai, avagy Molnár Szabolcs könyvében (amit ajándékba kaptunk) leírt alapok fontossága és még sok más... 
Nekem rengeteget adott, köszönöm Levente és a többiek! :) "

Kovács Zsolt Milán

Főkönyvguru

Nem túlzok, ha azt mondom életem legnehezebb döntését kellett meghoznom és cselekednem, mielőtt megismertem Leventét. A meghozatal ment egyedül, viszont, hogy meg is lépjem és ne halogassam tovább Levente nélkül akkor biztos, hogy nem ment volna. Azon kívül, hogy erőt kaptam, rengeteg tanáccsal látott el. A szemléletváltón több új barátot szereztem, akik hasonlóan gondolkodnak, mintha ezer éve ismernénk egymást. Több facebook csoportban tag vagyok, van közöttük fizetős is, de mégis, ha van egy új ötletem, vagy sikerem, nem kérdés, hogy ebbe a csoportba osztom meg először. Itt nem félek a visszajelzéstől és örülök, ha Ők tudják meg először ha jó dolog történt velünk. Köszönöm Levente!  "

Zsófi János

Zsófi Team Kft.

" Amikor már azt hiszed mindent tudsz, amit meg nem az úgy gondolod nem is fontos, na akkor egy ilyen szuper csapatban rájössz, hogy mennyi mindent nem tudsz, de itt mersz 'butának' tűnő kérdéseket feltenni, mert a csapat segít. Kösz Levente Biros, hogy az önzetlen, nemes törekvésed részese lehetek. "

Tóth Szilvia

Ejex munkaruházat

"A január 12-ei Meglökő nap után sok gondolat kavargott bennünk magunkkal és a vállalkozásunkkal kapcsolatban, jók is és rosszak is. Bizonyos dolgokat nem értettünk, de hogyan is érthetnénk, hisz nem a saját tapasztalatunk, nem a mi szintünk. De ami a 1,5 hét alatt azóta változott: megértettük, hogy nem megérteni kell, hanem hinni magunkban és csinálni a dolgunkat! Megrendeltem, elolvastam az Adakozó c. könyvet és megértettem a SZEMLÉLETVÁLTÁS lényegét!

Már van álmunk, céljaink, terveink! 
Hálás köszönet a munkátokért!."

Perlaki Fanni

Barfshop Kft

"A tagok, akik folyton löknek, inspirálnak a sikereikkel és akik el tudják hitetni, hogy képes vagyok rá. Hogy az én kihívásomon, én megoldandó feladatomon mások már esetleg átmentek és nem is olyan nagy falat, vagy csak fel tudjak hívni a figyelmet a buktatókra. Vagy értékesebbnek hisznek, mint aminek én érzem magam - bár ebben előadó is volt. Olyan meghívott vendégek, akik kicsit mentorok is lesznek. Akik valamiért többet adnak magukból mintha akármelyik más rendezvényükre látogatnék el, amit ők maguk szerveznek. Levente, aki nem vesz el a részletekben és kívülről látva mond egy tök egyszerű megoldást, ami után hülyének érzed magad, hogy nem jutott eszedbe. Hogy nem elhallgatandó a siker és nem nagyzolás. Hogy tudok kapásból öt-hat embert akit bármikor felhívhatok a nyűgömmel - még ha nem is a céghez kötődik, vagy csak kicsit."

Balogh Dorottya

Watsing

"Válogatott, egymást inspiráló, fejlődni képes Vállalkozók, ezernyi területről, amitől rendkívüli módon kitágul az elménkben a világ, hogy minden környezetünkben tapasztalt nyavalygás és mutyizás ellenére lám-lám vannak hozzám hasonlók. Nem is kevesen. Mindenki máshol tart, de mindig van aki már azon átjutott és ezért tud segíteni a másiknak. Nagyon várom az agycsere hétvégét, hogy személyesen is megismerjelek benneteket!!!"

Horváth Márton

Pannon Ingatlan-és Hiteliroda

"Én nem tudok egy "legnagyobb" előnyt mondani, mert rengeteg van. Például egy példátlan közösség, hasonló gondolkodású emberek, akik támogatják egymást. Hatalmas energiájú rendezvények. Kicsit úgy érzem, mint ha egy családba lennék, miközben az emberek 90%-át nem is ismerem személyesen. Ettől függetlenül tudom, hogy ha felteszek egy kérdést, akkor az ország legerősebb mastermind csoportjától kapok válaszokat, tapasztalatokat, stb. Szóval felsorolni is nehéz az előnyöket. Köszönöm Levente, hogy így "megnehezíted" az életem.."

Serfőző Orsolya

Kontaktbauszig Kft.

"Bátran kérdezhetek, őszinte válaszokat kapok. Olyan kérdésekre amikre csak hosszú évek tapasztalataival kaphatnék választ. Rengeteg időt spórol nekem. Inspiráló. Pozitív, előre mutató és segítőkész. Én még nem ismerek túl sok embert személyesen a csoportból, de az egész atmoszféra nagyon ambiciózus és sokat tanulok a kommentekből is. Örülök, hogy rátaláltam a csoportra. "

Kovács Zsolt Milán

Főkönyvguru Kft

"Mindenképpen a csoport ereje. Jó tartozni egy olyan helyre, ahol hasonló gondolkodású emberekkel vagy körülvéve. Nyíltan kommunikálhatsz és nem kell félned attól, hogy visszaélnek vele. Sok új barátra is leltem itt. Az, hogy ezt Levente és Szilvia egy rendszert is teremtett mellé, hab a tortán. Tudjátok, az elsők között jelentkeztem pont 2 éve, akkor még az ismeretlenbe, egyedül Levente személye, önzetlensége fogott meg. Mentort kerestem éppen, és az univerzum Őt küldte. :) Legjobb döntésnek bizonyult. Mai napig a legtöbb segítséget Tőle kapom. Van a csapatnak egy hajtó ereje is, én legalább is így érzem és azon leszek, hogy hozzátegyek én is, mindig többet adni elv szerint. Otthon vagyok! :)"